Vuxna

Behöver du stöd för barns räkning?

Har du barn eller arbetar du med barn och unga? Eller kanske möter du barn i din vardag på andra sätt? Vill du rådfråga eller söka stöd för barns räkning är du varmt välkommen att kontakta oss på 070-477 79 10 eller kontakt@tryggabarnen.org.

Vuxna är välkomna att ringa oss mellan klockan 09.00 och 17.00 på vardagar.

Behöver du stöd för egen räkning?

Trygga Vuxna hjälper vuxna anhöriga till personer med beroende såsom alkoholism, missbruk eller psykisk ohälsa. Genom Trygga Vuxna får du kontakt med terapeuter, advokater samt läkare.

Om du är orolig för din egen eller en anhörigs konsumtion av alkohol eller andra droger är du välkommen att kontakta vår alkohol- och drogterapeut Hans Glaes för konsulterande samtal. Hans erbjuder även behandling. Du kan kontakta Hans på: 070-715 44 65 eller hans.glaes@hansglaes.se.

Om du bor utanför Stockholmsområdet rekommenderar vi Anonyma Alkoholister som finns i de flesta kommuner runt om i landet. Alkoholhjälpen har även samlat mycket bra information.

Är du anhörig och vill ha stöd har vi ett nätverk av kvalificerade terapeuter inriktade på medberoende som vi kan förmedla till dig. Kontakta oss på kontakt@tryggabarnen.org eller 070-47 77 910 så hjälper vi att komma i kontakt med en terapeut som passar just dig och din situation. Våra terapeuter finns i Stockholmsområdet och går under sitt eget timpris.

För dig som är anhörig och bor utanför Stockholmsområdet rekommenderar vi Al-Anon eller ACA som finns i de flesta kommuner runt om i landet. Många beroendecentrum erbjuder även anhörigstöd, hör efter på det beroendecentrum som finns nära dig!