TryggaBarnen_logo_1rad_RGB.png

 

Vi söker Hjältar i hela Sverige!

Vill du vara med oss och skapa förändring för att du som vi tycker att alla barn har rätt till en Trygg uppväxt? Är du en person som vågar se, lyssna och stå kvar? Vill du föreläsa i skolor och hjälpa barn och unga till rätt hjälp inom din kommun? Kan du förmedla hopp till barn och unga i utsatta situationer? Har du kanske själv vuxit upp i en miljö med psykisk ohälsa och/eller missbruk/beroende problematik? Vill du tillhöra ett nätverk av eldsjälar som arbetar mot samma mål och är engagerade i samma frågor?

Vi söker dig som har ett stort hjärta och stort engagemang. Du delar vår värdering om att alla barn kan utvecklas till välmående individer, oavsett uppväxtförhållanden med rätt stöd och hjälp. Du får gärna ha egen erfarenhet av att vara anhörig till någon med missbruksproblematik eller psykisk ohälsa men det är då viktigt att du har bearbetat och fått distans till dina upplevelser för att kunna vara en trygg vuxen och positiv förebild för barn och unga. Du får gärna vara en person som kommer i kontakt med barn och unga på ett naturligt sätt i din vardag.

Vad innebär uppdraget?

Att föreläsa i skolor i din kommun för att komma i kontakt med barn och unga som behöver stöd och hjälp. Din första uppgift blir att med vår hjälp skapa ett kontaktnät i din kommun och ta reda på vilka stödverksamheter som finns i kommunen för att hjälpa barn och unga dit.

Barn och unga ska enkelt kunna komma i kontakt med dig och du kommer möta dem både IRL, via snapshat och Instagram. Din uppgift blir att skapa trygghet och förmedla hopp till dem du möter samt informera om det stöd som finns i din kommun. Ibland kan det innebära att träffa/ha kontakt med ett barn/ungdom under en kortare tid för att bygga upp förtroende för att sedan kunna ta med personen till en stödverksamhet eller tex till socialkontoret. Din uppgift är alltså inte att skapa en långvarig relation med barnen, utan att göra det där första och ofta väldigt skrämmande steget mot att våga ta emot hjälp och/eller att hitta hjälp lättare.

Du förväntas lägga mellan 2–4 timmar i veckan på uppdraget och arbetet är ideellt. I utbyte får du möjlighet att vara en del av ett rikstäckande nätverk där alla jobbar mot samma mål och visioner. Du kommer garanterat utvecklas, känna meningsfullhet och få inspiration. Framförallt kommer du göra skillnad och känna att du gör något viktigt! Du kommer självklart få utbildning och kontinuerlig handledning av Trygga Barnen.  Det första utbildningstillfället kommer ske i Stockholm. Resekostnader, hotellövernattning och mat ingår.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så tveka därför inte att söka detta uppdrag!

Är Du en Trygg Hjälte?

Vi rekryterar just nu Hjältar runt om i hela Sverige! Ansök HÄR

Har du frågor eller vill veta mer om uppdraget och projektet kontakta: fredrika.mahrs@tryggabarnen.org