Barn & unga

Våra fantastiska ledare.

Våra fantastiska ledare.

Har någon i din familj eller i din närhet problem med alkohol, droger eller mår psykiskt dåligt?

Du är inte ensam. Ungefär vart femte barn i Sverige lever hos föräldrar som dricker för mycket alkohol eller tar andra droger. Minst lika många har föräldrar med psykiska problem.

Vi finns här för dig. Du kan kontakta oss på Trygga Barnen om du känner att du behöver stöd eller kanske bara någon att prata med. Vi vet själva hur det är att växa upp med föräldrar som har alkohol- eller drogproblem eller som mår dåligt av någon annan anledning. Vi vet hur det känns att vara barn, ungdom eller ung vuxen och inte veta vem man kan vända sig till. Därför finns vi.

Du kan alltid vara anonym när du kontaktar oss och vi har tystnadslöfte, vi berättar inte för någon att du kontaktat oss. 

Vi riktar oss till dig som är upp till 25 år.

Kom ihåg att inga problem är för små eller för stora för oss.

Hela Sverige:

  • Snapchat - Du kan chatta med oss på snapchap, användarnamn: Trygga Barnen. 

  • Telefon – Vi finns på telefon alla dagar: 070 - 47 77 910.

  • Trygga Hjältar- Eldsjälar från olika kommuner som gör sitt allra bästa för att hjälpa dig att komma i kontakt med rätt stöd i närheten av där du bor. Läs mer om vart våra Trygga Hjältar finns just nu och hur du kontaktar dem här.


För dig i Stockholmsområdet:

  • Tryggt Häng – vi har öppet hus för alla upp till 25 år på måndagar mellan kl. 15.00-17.00, onsdagar mellan kl. 16.00-18.00 och fredagar då vi tillsammans lagar tacos och kollar film från kl. 17.30-21.00. Detta sker i vår lokal på Rindögatan 15 i Stockholm. Närmaste T-banestation är Gärdet. Tryggt Häng är en stund att umgås, pyssla, spela spel eller bara sitta och läsa. Det händer även att vi hittar på något extra kul som exempelvis en filmvisning. Vi hjälper gärna till med läxläsning, vi har wifi och bjuder alltid på mellanmål. Kontakta gärna oss innan om du vill komma förbi, vi kan gärna komma och möta dig på vägen om du tycker det är läskigt att komma själv. Anmäl dig till coco.rosenfeld@tryggabarnen.org

  • Trygg Hand – innebär att du kan få träffa en ung vuxen som själv vuxit upp i en familj med missbruk eller psykisk ohälsa men som idag mår bra och kan vara ett stöd för dig. Tillsammans med ”din” Trygg Hand kan du göra saker som du tycker om, till exempel; fika, gå en promenad, bowla eller bara prata. En Trygg Hand kan även följa med dig som stöd om du har möten hos socialtjänsten. Anmäl dig till coco.rosenfeld@tryggabarnen.org

  • Trygga Grupper – är gruppträffar som leds av personer som själva har vuxit upp i familjer där någon haft problem med alkohol, droger eller mått psykiskt dåligt. Gruppen träffas en gång i veckan och vi utgår från ett tema varje gång. Exempel på teman kan vara: familj, beroende, självkänsla eller relationer. Vi anpassar övningar och samtalsämnen efter gruppens behov och för att det ska kännas viktigt för just dig och din situation. Ibland åker vi ut på en utflykt eller gör någon aktivitet som gruppen har önskat, exempelvis bio eller bowling. Aktivitetsgrupperna finns för olika åldersgrupper; 7-11 år, 12-16 år och 17-25 år. Det startar en ny grupp varje termin. Plats för gruppträffarna är vår lokal i centrala Stockholm. Anmäl dig till coco.rosenfeld@tryggabarnen.org

  • Trygga Högtider – Högtider kan vara extra jobbiga om du växer upp i en familj där någon har problem med alkohol, droger eller mår psykiskt dåligt. Det vet vi. Därför ordnar vi ett alternativ till jul och midsommar ett par dagar innan den riktiga högtiden. Du får ta med dig en vän eller någon från familjen och vi firar högtiden med allt vad det innebär. Självklart finns det hjälp på plats om du vill prata med en terapeut. Under lov anordnar vi även aktiviteter, för mer info följ oss på instagram.

  • Workshops - För dig som är 13- 25 år erbjuder vi en gång i månaden workshops med ett spännande tema. Exempel på tidigare workshops är mindfulness och pizzabakning. Ibland bjuder vi även in någon inspirerande föreläsare. Håll dig uppdaterad på vår facebooksida eller instagram för mer information och anmälan inför varje workshop.

  • Terapeutportal - Vi har ett samarbete med ett antal terapeuter som väl känner till Trygga Barnen. De arbetar med olika inriktningsområden och åldersgrupper för att vi skall kunna rekommendera någon som passar för alla. Vi vill se till att alla barn och unga som behöver få hjälp kan få det. Vi har även terapeuter vi tipsar vuxna om. 

Om du vill ha mer information om det stöd vi erbjuder kan du ta kontakt med vår barn- och ungdomssamordnare via
mail: coco.rosenfeld@tryggabarnen.org telefon: 070 477 79 10