Välkommen till Trygga Barnens chatt!

Hit kan du som är upp till 25 år vända dig om du är orolig över att någon i din närhet dricker för mycket, tar droger, mår psykiskt dåligt, eller om det är något annat som oroar dig. Alla typer av frågor, funderingar och känslor är välkomna, inga problem är för stora eller för små för oss. Vi finns här för dig för att dina tankar är viktiga! Att berätta för någon som lyssnar gör ofta att det känns lite lättare. Vi som sitter bakom chatten har själva växt upp i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa. Vi har tystnadslöfte, det du berättar stannar alltså hos oss och du har möjlighet att vara anonym om du vill. Du kan känna dig trygg hos oss.
 

Vi använder oss av chattappen kik. Vårt användarnamn är: tryggabarnen. Vi är online på kik varje dag året runt och även på kvällar onsdagar, torsdagar och söndagar fram till kl. 22.

Såhär går det till: Om du inte redan har kik så kan du lätt ladda ned den gratis på appstore. Om du vill vara anonym så välj ett användarnamn som inte avslöjar ditt riktiga namn. Sök på 'tryggabarnen' så kommer vi komma upp. Skriv sedan 'hej' till oss så får vi ett meddelande som vi svarar på så fort vi kan. Vi hjälper dig sen att fortsätta samtalet, så tveka inte att skriva!

 

Våra chattare är:

1. Sara Hugosson

Vem är du? 
Jag heter Sara och är en positiv person som gillar att resa och umgås med vänner och familj.

Varför har du sökt dig till Trygga barnen?
Trygga barnen är en organisation som jag själv önskat funnits när jag var yngre. Jag vill hjälpa ungdomar genom att ta bort tabut kring alkoholism i familjen och berätta att de inte är ensamma.

Vad skulle ditt vuxna jag vilja säga till dig som barn och ungdom? 
Att du är värdefull och att inte bry dig om vad andra tycker om dig.

 

2. Ellinor Westerberg

Vem är du?
Mitt namn är Ellinor och jag har erfarenheter av att växa upp med anhöriga med beroendeproblematik och psykisk ohälsa. I januari 2017 blev jag klar med min socionomutbildning och jag arbetar nu med att utreda kontaktpersoner och kontaktfamiljer till barn, ungdomar och vuxna som är i behov av extra stöd i vardagen. Jag älskar havet och spenderar gärna min fritid med vänner och familj. 

Varför har du sökt dig till Trygga Barnen?
Jag har sökt mig till Trygga Barnen för att de vänder sig till barn och ungdomar med liknande problematik som jag själv har erfarenhet av, de visar därmed att en aldrig är ensam. Hos Trygga Barnen får jag möjlighet att vara den trygga vuxna som jag själv hade behövt som barn. 

Vad skulle ditt vuxna jag vilja säga till dig som barn/ungdom?
Jag skulle framförallt vilja säga att jag är bra precis som jag är och att jag aldrig är ensam, även om det i vissa stunder känns som det. Jag vill även uppmana mig själv att lita på min magkänsla samt att alla känslor är okej att känna och visa oavsett vad någon annan tycker. Slutligen vill jag påminna mig själv om att jag inte bär någon skuld, oavsett vad som sker och att jag är värd att älskas och ha det bra. 3. Emelie Eriksson

Vem är du?
Emelie heter jag och jag fyller 24 år i sommar, under dagarna arbetar jag samtidigt som jag läser upp några ämnen på distans för att kunna studera vidare. 

Varför har du sökt dig till Trygga Barnen?
Jag sökte mig till Trygga Barnen främst för att jag själv delar erfarenheter som Trygga Barnen står för. Även för att jag tycker det är viktigt att föra vidare hopp till barn och unga med den kunskapen samt erfarenheten jag bär med mig, för att det finns hopp, hopp för lycka och välmående.

Vad skulle ditt vuxna jag vilja säga till dig som barn/ungdom?
Det jag hade velat säga till mig själv som barn är, du gjorde ditt bästa utifrån vad du kunde och visste.