Trygg Midsommar 2019 affisch (bild) kopia.png


Trygg+Jul+(4).jpg
Trygg jul inbjudan bild.png
NORD Stockholm julkampanj.jpg

Trygga Barnen affisch höstlov 2018.jpg
Öppen föreläsning Madeleine S.jpg

Hösten 2018 kopia.jpg
Trygg Midsommar affisch 2018.jpg
Påsklov 2018.jpg

Sportlov 2018.jpg
Screen Shot 2018-01-09 at 15.37.07.png

Pläd_Utskick_LR-01.jpeg
Screen Shot 2017-09-25 at 16.52.11.png

TRYGG MIDSOMMAR

Den 18 juni firade vi Trygg Midsommar utanför Sjöhistoriska Museet. Detta är ett återkommande evenemang hos Trygga Barnen som vi ser är väldigt uppskattat av våra barn och unga. Tillsammans ger vi barnen och ungdomarna möjlighet att få fira en midsommar med allt som hör därtill tillsammans med trygga, närvarande och nyktra vuxna. 

För små grodorna är inte alltid så lustiga att se. Tvärt om. För många barn och unga är midsommar och andra högtider förknippade med stark oro och en stor klump i magen. Oro för hur mycket pappa kommer att dricka eller om mamma kommer bli ledsen. Kanske kommer det bli bråk? Tänk om folk kommer titta konstigt?

Hos oss får barnen/ungdomarna en möjlighet att skapa egna midsommarminnen som de kan bära med sig i framtiden. Dagen bjöd på strålande sol, mat, mjukglass, jordgubbstårta, ballongdjur, lekar, ansiktsmålning, dans runt midsommarstången och så mycket läsk och kakor en orkade äta. En annan väldigt uppskattad aktivitet är att få möjlighet att göra sin egen sockervadd. Vi är glada att tillsammans med våra fantastiska volontärer och sponsorer ha möjlighet att arrangera Trygg Midsommar varje år.

”Nu vet jag hur en rolig midsommar kan vara”
Flicka 15 - citat från vår gästbok under evenemanget


Trygga Barnen tar aldrig sommarlov utan vi finns tillgängliga hela sommaren på telefon, sms, mail och kik. Andra veckan i september startar nya aktivitetsgrupper och det börjar redan trilla in förfrågningar om föreläsningar inför hösten. Vill du anmäla dig eller har frågor om aktivitetsgrupperna tveka inte att mejla; Bonnie.friedh@tryggabarnen.org. Är du nyfiken på eller vet att du vill boka in en föreläsning inför hösten mejla; Olivia.trygg@tryggabarnen.org

Vill ni ha något att titta på under sommaren så rekommenderar vi att ni tittar på Trygga Barnens VR-film, som gjorts i samarbete med Wonderworld VR, Warpinmedia och Tobii PRO.

Avslutningsvis vill vi tacka för denna våren och önska er en fantastisk sommar. Vi är glada att ni vill följa och stötta vårt arbete! Ta hand om varandra!


TRYGG MIDSOMMAR

Skärmavbild 2017-06-01 kl. 10.36.59.png

Varmt välkommen till Trygga Barnens härliga midsommarfirande i Stockholm några
dagar före midsommarafton
. Vi firar Trygg Midsommar söndagen den 18 juni.

Det kommer att finnas traditionell midsommar mat, sockervadd, glass, spel, en midsommarstång och möjlighet att binda sin egna krans och göra en egen tårta. Under dagen har vi underhållning och överraskningar.

Alla barn och unga upp till 25 år är välkomna och du får självklart ta med dig en kompis eller någon annan som du känner dig trygg med.

Regn kommer inte att stoppa oss men klä dig gärna efter väder. Tält, värme och filtar kommer att finnas vid dåligt väder.

Anmäl dig så snart du kan, dock senast den 12 juni på osa@tryggabarnen.org eller smsa till 070-477 79 10. Det är begränsat antal platser. Anmäl allergier.

När? Söndagen den 18 juni 13.00 -16.00, eventet är kostnadsfritt.

Var? Sjöhistoriska Museets gräsmatta, Djurgårdsbrunnsvägen 24, Stockholms Buss 69 stannar precis utanför.


NYHETSBREV MAJ 2017

April är förbi och vi är redan i mitten av maj. Vi tycker alla att våren upplevdes gå väldigt fort. Kanske beror detta på att den innehöll så många roliga och spännande saker för Trygga Barnen! 

Först ut i april den föreläsning som all personal på Ekeby och Svanässkolan fick chans att lyssna till. Föreläsarna Bonnie Friedh och Anna Piringer höll i en timmes föreläsning där personliga berättelser utifrån egna erfarenheter delgavs. 

Anna och Bonnie lämnade skolan med varma hjärtan då lärarna visade på en enorm vilja och lust att vara med i arbetet mot att uppmärksamma och stödja barn som lever som anhöriga men som så sällan syns eller blir bemötta. Lärarnas arbete är inte bara viktigt för ämneskunskap utan även för detta syfte! 

Den 7 April var dagen då pressrealisen för Trygga Barnens VR-filmprojekt stundade. Projektet innefattar en kortare spelfilm där den som tittar får sätta sig barnets roll i en familj där missbruk finns. Att vara barn i en familj med missbruk genererar samma stresspåslag som att vara utsatt för farliga rovdjur på savannen – att ständigt vara jagad. Detta visar mätningar som gjorts på människor som sett filmen. Ett mycket spännande och viktigt projekt tycker vi. Tisdagen den 2 Maj gästade vår Olivia tillsammans med Pär Lernström Tv4’s morgonsoffa för att prata om vårt nya projekt, det blev otroligt känsloladdat och starkt för alla i studion. Se gärna inslaget HÄR.

Påsklovsveckan på Trygga Barnen innehöll aktiviteter under tre hela dagar mellan 10–12 April. Barnen fick möjlighet att prova paddeltennis i värtahamnen för att nästa dag pyssla på kontoret och äta påskbord. Avslutningsvis fick vi möjlighet att genom samarbete med DIF få se en träning på deras hemmaplan för att sedan äta korv med bröd på plats och träffa spelarna för autografer! Mycket lyckade dagar enligt de barn och unga som kom! 

”Jag vill helst bo på Trygga Barnen” – pojke 11 år som var en av påsklovsdeltagarna.


Olivia sitter i TV4s morgonsoffa!

Tisdag 2 maj gästar Trygga Barnens generalsekreterare Olivia och Trygga Barnens ambassadör Pär Lernström TV4s morgonsoffa och berättar om Trygga Barnens nya virtual reality projekt.

Se filmen HÄR!


2017-04-06

I Sverige har vart femte barn fått sin barndom märkt av alkohol...

…och utan vår hjälp kan det få förödande konsekvenser för många ungas liv. Att leva i en familj med beroende och missbruk leder ofta till att barnen inte går ut skolan, mår psykiskt dåligt hela livet, blir missbrukare, skadar sig själva eller dövar sig själva med andra droger. 

Barn som anhöriga måste få en röst i samhället. Det är inte barnets fel att vuxenvärlden sviker. Trygga Barnen hjälper barn och unga, 7- 25 år, med handfast stöd genom stödsamtal, ”Trygg Hand”, aktivitetsgrupper varje vecka och online stöd. Vi föreläser i skolor och för näringslivet. 

Nu inför våren och sommarens alla lov och helger är det många barn som känner stor oro. I dagsläget har vi inte möjlighet att ta emot alla barn som söker sig till Trygga Barnens verksamhet varpå vi behöver din hjälp att säkerställa att alla barn och unga får den hjälp de ber om! 

Nu behöver vi din hjälp!

Du kan göra skillnad genom att stödja oss. Genom dig eller ditt företagsstöd kan vi hjälpa ännu fler barn och unga som växer upp i familjer med missbruk, beroende och/eller psykisk sjukdom. Vi är väldigt måna om att nå en lösning som innebär ett långsiktigt samarbete både för er och för oss. HÄR kan du läsa om våra erbjudanden.

Har du några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Varma vårhälsningar, Olivia Trygg Larsen


Föreläsning i Örnsköldsvik

Den 16 februari höll Anna Piringer och Bonnie Friedh i flera föreläsningar uppe i Örnsköldsvik.


Vi vill verkligen tacka Clarion Hotel Arlanda för fantastiskt samarbete!


Många spännande uppdateringar under Pressmeddelanden.

Läs mera HÄR.


Nu har vi flyttat!!

2017-02-22

Idag gick flyttlasset till våra nya ljusa lokaler.

Nya adressen är:
Rindögatan 15, gatuplanet
115 36 Stockholm

Tunnelbana till Gärdet eller buss 54
till Rindögatans hållplats.


Läs om Oliva Trygg Larsen i Aftonbladet.

2016-11-12


Trygg Jul

2016-11-10
Snart är det dags för Trygg Jul.

Boka in söndagen den 18 dec mellan kl. 13-17.

Julen ska handla om värme och omtanke. Kom därför och fira Trygg Jul tillsammans med oss från Trygga Barnen den 18 december, några dagar före julafton. Då är du välkommen till ett riktigt julfirande med oss i MAQS LAW FIRMs lokaler på Mäster Samuelsgatan 20 i Stockholm (t-bana Hötorget eller T-centralen). Du kan komma när du vill mellan klockan 13 och 17. Här blir det mycket spel, pyssel och julmat. Men också någon att prata med om du vill det.

Så ta med dig någon som står dig nära och fira en Trygg Jul med oss. Alla mellan 0 och 25 år är välkomna! Dessutom får alla såklart en julklapp!

Anmäl dig till osa@tryggabarnen.org innan den 13/12. Tänk på att det är begränsat antal platser.  


Olivia vinner Årets Förebyggare 2016!

2016-10-19
WOW, jag har inte ord! STORT STORT TACK till alla som röstat! JAG VANN! Jag är utsedd av CAN till Årets Förebyggare 2016 och jag har precis tagit emot priset inför 400 personer som forskar, läkare, andra ideella organisationer och politiker på Uppsala Slott. Jag fick hålla ett oförberett tacktal inför alla, men det kom från hjärtat! Detta är lite galet och jag hade aldrig vunnit utan er som röstat! Det går inte att beskriva vad detta betyder, jag är tårögd! Tillsammans ser vi till att fler barn och unga får rätt till en trygg uppväxt!


Trygga Hjältar i media

2016-10-19
Trygga Hjältarna har fått stor uppmärksamhet i olika lokaltidningar och radio runt om i landet. Nedan följer några länkar till reportage där de medverkat:


Trygga Hjältarna är redo

2016-09-14
Vi vill stolt meddela att vi har utbildat våra fösta 20 Trygga Hjältar som tillsammans kommer verka för att fler barn i hela landet ska få möjlighet till det stöd de har rätt till.

Efter en lång rekryteringsprocess lyckades vi få ihop ett fantastiskt gäng med olika kompetenser och erfarenheter, som sträcker sig från Lycksele till Trelleborg.

Hjältarna kommer göra det där första steget mot att ta emot hjälp lite lättare. De vet vad det finns för stöd att få på den ort där den verkar och kan slussa vidare till befintliga verksamheter i sitt område.

Snart kommer vi presentera hjältarna på vår hemsida och sociala medier så att barn och unga i behov av stöd ska kunna hitta "sin" hjälte. Ni kan även följa arbetet på instagram: @tryggahjaltar.

Det är tack vare Postkodstiftelsen och Clarion Hotel Arlanda som projektet Trygga Hjältar är möjligt.


"Livet som småbarn förälder"

2016-06-09
Trygga Barnen lanserar en ny kampanj för att uppmärksamma barn som tar ett föräldraansvar över sina egna föräldrar och lyfta barns rätt till att vara barn. Två filmer har släppts och vi har haft tre helsidesannonser i DN, Sydsvenskan och Kvällsposten.

I samarbete med FCB Fältman & Malmén.

 


Ansökan för Trygga Hjältar öppen

2016-05-25
Nu är ansökan för att bli en av våra första 30 Trygga Hjältar öppen! Vi söker dig som är modig, engagerad och som vill vara med och skapa förändring för barn i hela Sverige. En Trygg Hjälte kommer representera Trygga Barnen i sin kommun. Vi satsar på att hitta 1-2 Trygga Hjältar i varje län under första året. Eftersom vi redan har ett starkt nätverk i Stockholmsområdet så uppmanar vi framförallt dig utanför Stockholm att söka!

Sista ansökningsdag är 19 juni.
Läs mer om uppdraget här och ansök redan idag!


Välkommen till Trygg Midsommar!

2016-05-24
Vill du fira en trygg midsommar några dagar innan midsommar med närvarande vuxna och något roligt att göra för alla åldrar? Då är du hjärtligt välkommen att fira #tryggmidsommar med oss på Trygga Barnen den 19 juni

Det kommer att finnas mat, pyssel, sockervadd, mjukglass, spel, en lounge att hänga i och möjlighet att både binda sin egen krans och göra en egen tårta. Under dagen bjuds det även på underhållning och överraskningar! 

Alla mellan 0 och 25 år är välkomna och du får såklart ta med dig en vän eller en vuxen som du känner dig trygg med! 

Anmäl dig så snart som möjligt till osa@tryggabarnen.org, men dock senast den 14 juni. Begränsat antal platser. Eventet är kostnadsfritt. 

När? Söndagen den 19 juni, kl. 13.00–17.00
(du kan komma när du vill och stanna hur länge du vill). 

Var? Sjöhistoriska museets gräsmatta, Djurgårdsbrunnsvägen 24, Stockholm Buss 69 går från centralen och stannar precis utanför. 


Nya artiklar att läsa!

Pressrelease om vårt nya projekt Trygga Hjältar:
Trygga Barnen blir rikstäckande
2016-05-21

Artikel i Malmös lokaltidning:
Trygg Hjälte efterlyses i Malmö
2016-05-17

Trygga Hjältar är möjligt tack vare stöd från Postkodlotteriet.


Föreläsning med Hillevi Wahl på Trygga Barnen

2016-04-20
Vi har den stora äran att erbjuda en föreläsning med Hillevi Wahl; författare, krönikör, inspiratör, trebarnsmamma, alkisbarn, före detta matmissbrukare och mästare i förändring. Med humor och värmde bjuder hon på en fartfylld timme och ger flera handfasta råd om konsten att orientera smart genom livets berg- och dalbanor. Med rätt karta och kompass kan man överleva stora svårigheter, bryta ett destruktivt mönster, hitta sina egna drömmar mitt i ett medberoende, stärka sin självkänsla och bygga glädje och hopp inför framtiden. För dig 14- 25 år.

Plats och tid: Valhallavägen 124 den 27/4 kl. 17-19

Kostnad: vi har möjlighet att erbjuda denna föreläsning kostnadsfritt!

Anmälan: osa@tryggabarnen.org eller 070-47 77 910


Trygga Barnen i samarbete med Footballfocus

2016-03-15
Vi är otroligt glada över att vi startat ett samarbete med killarna bakom Footballfocus. Du kan nu stödja oss genom att köpa matchbiljetter och där 10 % av försäljningen går till oss på Trygga Barnen. Ange kod trygg när du genomför köpet av en biljett hos Footballfocus.

Footballfocus är ett företag som säljer fotbollsbiljetter till världens bästa ligor som Premier League, La Liga, Bundesliga och Ligue 1. Fotboll är en sport som uppskattas mycket av människor i alla åldrar och det är en alldeles speciell upplevelse att få chansen att se en match live i London, Liverpool, Madrid, eller i Paris. Footballfocus har en lång erfarenhet av att förmedla biljetter och upplevelser i samband med en match.


Öppet Hus i Trygga Barnens lokal

2016-02-12
Den 12 februari hade Trygga Barnen Öppet Hus på kontoret. Många kom på besök mellan 11.30 och 14.00. Kaffe och muffins passade bra när alla gäster var i full gång med trevliga konversationer.


Trygg Jul blev en succé!

2016-01-15
Årets välbesökta Trygg Julfirande bjöd på fantastisk stämning med sång och musik av Trygga Barnens ambassadör Jens Hult och av Victor och natten. Alla som kom bidrog till den underbara julstämningen och ett julfirande där barnen stod i fokus!

Både barn och vuxna pysslade i det specialinredda pysselrummet, njöt av traditionell julmat, gitarrspel, film och en hel del annat kul! Julgodis fanns det i massor, till alla barns förtjusning och givetvis fick alla med sig en julklapp hem. Men framförallt var Trygg Jul också ett ypperligt tillfälle att träffa andra barn och ungdomar, föräldrar och Trygga Barnen-volontärer att utbyta tankar och funderingar med, under avslappnade former. Man skulle kunna säga att Trygg Jul blev en mötesplats med en trygg, mysig och helt enkelt alldeles, alldeles magisk feststämning! Det var i alla fall några av de spontana reaktioner vi med stor glädje emottagit efteråt. 

Så här uttryckte en förälder sin tacksamhet: Tack snälla för en fantastisk eftermiddag. Jag är så glad att jag vågade gå med mina barn. Det var skönt att träffa er och få prata med er. Barnen hade det fantastiskt och var lyriska, även de fick möjlighet att prata med en annan pojke. Min man visste att vi gick och han hade tid att fundera på en del, bland annat att vi nu vågat ta steget att träffa andra. Oerhört fint ordnat för både stora och små! Vilket fantastiskt jobb ni gör! Tack!.


Välkommen till en Trygg Jul 20 december

2015-11-30
Julen ska handla om värme och omtanke. Kom därför och fira Trygg Jul tillsammans med oss från Trygga Barnen den 20 december, några dagar före julafton. Då är du välkommen till ett riktigt julfirande med oss i MAQS Advokatbyrås lokaler på Mäster Samuelsgatan 20 i Stockholm (t-bana Hötorget eller T-centralen). Du kan komma när du vill mellan klockan 13 och 17. Här blir det mycket spel, pyssel och julmat. Men också någon att prata med om du vill det. 

Så ta med dig någon som står dig nära och fira en Trygg Jul med oss. Alla mellan 0 och 25 år är välkomna! Dessutom får alla såklart en julklapp! 

Anmäl dig till osa@tryggabarnen.org innan den 16/12. Tänk på att det är begränsat antal platser.


Yohio och Timbuktu till ny stödgala

2015-11-16
Yohio, Jason "Timbuktu" Diakite och Mohombi kommer att uppträda på välgörenhets-galan We are one, som anordnas av åtta hjälporganisationer med syftet att "minska utanförskap och social utsatthet", den 7 december på Friends Arena. Tillsammans vill organisationerna uppmuntra, inspirera och visa att det går att göra skillnad. 

- Utanförskap och utsatthet berör mig mycket, jag vet vad det handlar om. Vi behöver stå enade och visa att vi är ett. Att hjälporganisationer går samman på detta unika sätt tror jag kommer få stor genomslagskraft, säger Yohio

Fram till årsskiftet är målet att samla in åtta miljoner kronor, pengar som ska användas i projekt initierade av de åtta medverkande hjälporganisationerna - Trygga Barnen, CharityFit, Human Bridge, Hungerprojektet, Interpeace, Teskedsorden, Afrikagrupperna samt intiativtagaren World Aid Active med grundare multientreprenören Michel Issa. Utöver artistuppträdanden kan besökarna se fram emot talare, filmvisning och auktioner till förmån för insamlingen.