Foto: Henric Lindsten

Foto: Henric Lindsten

David Lindström, Hälsocoach
"Jag är otroligt stolt och glad att över att vara en ambassadör för Trygga Barnen. Mitt engagemang kommer att handla om att bryta mönstret. Jag är själv väldigt öppen om mitt förflutna och mitt beroende, då jag tror att just detta kan bryta barriärer. Jag pratar öppet med mina barn om min sjukdom, utifrån den nivå jag tror att de kan förstå då jag tror att detta är den enda “rätta” vägen. Öppenhet och igenkännande, så vi kan förstå varandra bättre. Det är detta som gör att vi finner varandra och det viktigaste av allt, att vi finner oss själva. Det är svårt att ha en bra relation med andra om man inte har en bra relation med sig själv. Med detta kommer självkänsla och trygghet. Jag brinner för att hjälpa andra och sprida budskapet att:

 “jag klarar inte detta ensam, det modiga är att be om hjälp”

Det tog mig 40 år att förstå detta budskap, är det verkligen nödvändigt? låt oss finna en snabbare och tryggare väg. Låt oss börja med barnen! Trygga Barnen!"


Foto: Linda Alvegren/VeckoRevyn

Foto: Linda Alvegren/VeckoRevyn

Linda Öhrn Lernström, Featureredaktör på Kit
”Alkohol påverkar oss alla på ett eller annat sätt. Både jag själv och många vänner till mig har haft alkoholproblem nära inpå. Tyvärr är det så det ser ut i Sverige idag. Samtidigt är ett beroende något man gärna inte pratar om och som ung är det svårt att veta var man kan få stöd och hjälp. Därför är jag så himla stolt över att få vara ambassadör för Trygga Barnen som verkligen gör skillnad för så många barn och ungdomar som lever med föräldrar med beroendeproblem.”


Foto: Linus Hallsénius/Tv4

Foto: Linus Hallsénius/Tv4

Pär Lernström, aktuell som programledare för Idol
”De värsta känslorna jag vet är otrygghet och rädsla. En kombination som jag som barn kände ganska ofta när jag ofrivilligt kom i kontakt med alkoholens effekter. För jag som många andra hade nämligen alkoholismen närvarande under stora delar av min uppväxt. Men det var inget som man pratade om och därmed fanns det ingen som kunde förklara att det var och är logiskt att vara både rädd och sakna trygghet just då. Därför är jag väldigt glad över att Trygga Barnen finns och att jag får vara en lite del av detta.”


Foto: pressbild

Foto: pressbild

Erik Segerstedt, artist som bland annat medverkat i Idol
”Jag såg det som en självklarhet att ställa upp för Trygga Barnen och blev väldigt glad att få frågan. Jag tror att steget från att vara medveten om ett problem till att prata om det, kan vara väldigt stort och kännas jobbigt. Trygga Barnen gör det steget lite lättare, därför vill jag göra vad jag kan för att stötta och vara en liten del av ett stort initiativ.”


Paola ”Bebban” Stenborg, musiker
Jag har i hela mitt vuxna liv arbetat som turnerande musiker, i en bransch som i chockartad utsträckning präglas av alkohol. För precis ett år sedan kom jag i kontakt med Trygga Barnens Agneta och Olivia Trygg, och insåg att musikbranschen är långt från ensam om sin välkomnande syn på alkohol i sociala- och arbetssammanhang. 

Barn till vuxna som dricker för mycket drabbas ofta hårt av omständigheter de själva inte har möjlighet att påverka. Vårt samhälles alkoholkultur med sina breda marginaler för var gränsen kan tänkas gå för osund konsumtion lämnar många barn och unga utan hjälp och stöd. Trots att missbruks- problematik inom familjer är så oerhört vanligt känner många unga skam och isolering inför sina omständigheter. Trygga Barnens budskap till dem är: ‘Du är inte ensam’”. Som ambassadör för Trygga Barnen vill jag göra allt jag kan för att bidra till att minska utsatta barns känsla av hjälplöshet och utanförskap.”

 


Foto: Jamshid Jamshidi

Foto: Jamshid Jamshidi

Jens Hult, artist
”Jag har trygghet i min ryggsäck, vad bär du med dig?
Oro, illamående och stress finns hos för många.
Därför vill jag vara med och hjälpa till.
Vi förtjänar trygghet hela livet, från barnsben till gravsten.
‘En lugn hand mot kinden
Bli varm och somna trygg
En puss, tyst som vinden
Med handen om din rygg’ ”